Aż dziwne, bo wygląda na wartość ok 90cm, ale to nieistotne. Możesz smażyć na oliwie. Szczególnie produkty, które nie wymagają dłuższego smażenia. Np jaja, mięso w kostkę, rybę, podsmażenie ziemniaków, warzywa, itp. Jednak najlepsze będą masło klarowane, smalec i olej kokosowy. [...]
[...] INTERWAŁY : Niedziela 30min docelowego treningu interwałowego + rozciąganie SUPLE: Bez zmian. PS. Co sądzicie o Oleju kokosowym? Od 3tygodni stosuję go jako zamiennik do smażenia i nie jest najgorzej. Jakościowo i zdrowotnie lepiej smażyć na nim czy na oliwie z oliwek ? Bo z tego co czytam po necie to zdania są podzielone, a jakie są wasze [...]
Do smazenia polecam olej rzepakowy, swietnie sie do tego nadaje i jest zrodlem zdrowych tluszczy. Olej kokosowy tez jest zdrowy i nadaje sie do smazenia ale czesto sprzedawany jest po rafinacji i jest ubogi w skladniki odzywcze.
[...] masz kochhana, niech Ci w piękną pupkę idzie %-) Torcik naleśnikowy: 32g wheya u mnie smak czekolada owsiane zmielone na mąkę 60g jajo 1 szt, szczypata soli olej kokosowy do smażenia ok 5g (przydaje się, bo whey trochę sie klei do patelni) truskawki mrożone 100 zmiksowane na mus (ja dodalam szczyptę stewii- cóż, była niedziela |-) Wszystko oprócz [...]
Do smażenia olej kokosowy, smalec lub masło klarowane: https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Zmieniony przez - domer w dniu 2018-05-11 06:35:15
[...] 5min - 9km/h ) "marsz i tylko 5 min truchtu, ale po treningu na nic więcej sił nie było" Dieta: Dzień 6 "Badanie zapotrzebowania:" Etap: 2200kcal Uwagi: Masło kiepskie do smażenia, ale takie w domu używają, a porządnego nie opłaca mi się otwierać na moje 10g dziennie. Co myślicie o takim MCNPN warto robić w nogach czy wrócić do typowego z [...]
biorac pod uwage stosunek kw tl w smalcu to faktycznie jest on dobrym zrodlem tluszczu do smazenia. jednak rodzaj kw tl to nie wszystko. utleniony cholesterol to cos co nalezy unikac, a w procesie smazenia na loju az 80% jego cholesterolu sie utlenia. a utleniony cholesterol to prosta droga do miazdzycy, czy np sa badania ktore mowia o zwoelszonym [...]
czellista napisałeś: "biorac pod uwage stosunek kw tl w smalcu to faktycznie jest on dobrym zrodlem tluszczu do smazenia. jednak rodzaj kw tl to nie wszystko. utleniony cholesterol to cos co nalezy unikac, a w procesie smazenia na loju az 80% jego cholesterolu sie utlenia. a utleniony cholesterol to prosta droga do miazdzycy, czy np sa badania [...]
[...] i utwardzone tłuszcze nienasycone np. margaryny, ciasta czy przegrzane -> zepsute, zdrowe tłuszcze roślinne. I właśnie organicznego roślinnego uzywamy tutaj do smażenia. Żeby nie było że jestem anty PAM - psiknięcie czy nawet 5 dziennie to tyle kcal że nie ma najmniejszego wpływu na sylwetkę, tylko śmieszy mnie że to kolejny [...]
pam zawiera olej rzepakowy niskoerukowy,czyli jest to tluszcz...zaleta jest male dawkowanie podczas rozpylania w czasie 1 sekundy... do smazenia na nim np.filetow z kurczaka,najlepiej przeciac fileta wzdłoz, tak aby kawalki miesa byly cienkie(mozna jeszcze rozbic mieso tluczkiem).. idealny jest do smazenia ryb, jajek,omletow czy nalesnikow... [...]
Wydawalo mi sie ze oliwa zawiera wiecej wielonienasyconych KT, jak widac mylilem sie. Czyli jakiego oleju radzisz zeby uzywac do smazenia rybek i miesa? rzepakowy bedzie najlepszy? A propo tworzenia wolnych rodnikow to wyadaje mi sie ze tworze sie one dopiero podczas wielokrotnego uzycia tego samego oleju (oliwy), a w momencie kiedy uzywasz [...]
Eshter, wybacz, nie wiedzialam ze nie mozna tutaj doradzac. Po prostu przegladalam dzial i zobaczylam ten post i postanowilam pomoc, chyba nic w tym zlego? Co jest zlego w szynce? Przede wszystkim sol, barwniki i konserwanty tak jak w parowkach (chyba ze jest wlasnej roboty) a w masle zawiera nasycone kwasy tluszczowe wiec madrze byloby je [...]
Do smazenia lepiej kokosowy ewentualnie smalec. Popatrz po przepisach co dziewczyny daja zamiast keczupu i marynat, Co do kawy, to przyznam szczerze, ze nie wiem co Ci doradzic w moderacji powinna byc ok chyba.
[...] czytałem to co napisałem wyżej , nawet na potreningu jest art odnosnie oliwy z oliwek i jest tam jeden podpunkt , """Mit trzeci: oliwa extra virgin nie nadaje się do smażenia Istnieje takie przekonanie, zgodnie z którym na oliwie z oliwek extra virgin nie należy smażyć, a do obróbki termicznej nadaje się jedynie oliwa z wytłoczyn oliwek. [...]
Chyba ostatnio coś za mało śpię, bo "źródło jej źródła" brzmi idiotycznie :D A propo nierafinowanego - z jednej strony zdrowsze, a z drugiej do smażenia, szczególnie dłuższego lepszy jest rafinowany, gdyż ma wyższy punkt dymienia. Podobnie z masłem i masłem ghee - to drugie ma znacząco wyższy punkt dymienia, więc można na nim smażyć bez jakichś [...]
[...] jakich potrzebujesz, na dobra sprawę wszystkie prócz arachidowych będą dobre. 2. Maslo orzechowe to dobry pomysl ? nie, dużo izomerów trans. 3. Czy uzywamy oliwy z oliwek do smażenia czy pieczenia ? Ja jak narazie uzywalem glownie do salatek, warzyk i twarogu. nie, unikaj smażenia, jeżeli już wybieraj smalec. 4. Co powinno sie zjesc zaraz po [...]
[...] zapiekana z serem Składniki: /SFD/Images/2016/5/12/a4dd41b2f1f648d4b9dfc832ebb46472.jpg - pierś z kurczaka - 200 g - cukinia - warzywa - ser żółty - 50 g - tłuszcz do smażenia - przyprawy Przygotowanie: 1. Cukinię przekroić na pół i wydrążyć środek 2. Drobno pokroić kurczaka, przyprawić i podsmażyć 3. Do lekko zarumienionego kurczaka [...]
Wiem,że ta delma to nic dobrego, ale już mi się skończyła więc kupię coś innego :) a masło klarowane do smażenia jest ok? A co w grahamie jest nie tak? co do warzyw to jadłm też inne nie z puszki, np. kapusta pekińska, mieszanka sałat, ogórek kiszony, ogórek świeży (tak wiem teraz nie jest pora na niego).
Siemanko, już wróciłam. Jutro powrót na siłownię i do szamki :D Olej tłoczony na zimno kupiony, ale zapomniałam, że na takim oleju się nie smaży. To jaki olej jest spoko do smażenia oprocz kokosowego? Zmieniony przez - kwiatuch_1995 w dniu 2018-02-19 11:48:35